SvD Granskar inte ACTA

När man läser SvD:s från TT återpublicerade artikel vet jag inte om jag vill skratta eller gråta. Den första frågan är nog om den citerade Handelskommisionären Karel De Gucht hör till de blåögda som själv tror på det han säger eller om EU-kommisionens medlemmar helt enkelt fortsätter att ljuga inför faktum i ett försök att inte förlora ansiktet.

Om man istället råkar läsa de nu publicerade dokumenten, som passande nog ändå inte innehåller föreslagna ändringar (Som läckts på annat håll) så får man en ganska avvikande uppfattning mot den som TT och sedan SvD sprider vidare som färdigtuggad barnmat.

Hur vet man att en EU-kommisionär ljuger?
Läpparna rör sig.EDIT 2010-04-21 19:05
Strax före kl 19 byttes artikeln jag kommenterat ut, och istället för Karel De Gucht's lovprisande av ACTA är det nu en rätt bra artikel där Christian Engström och Christoffer Fjellner citeras. Man nämner till och med att de delar som inte offentliggjorts är mer att oroa sig för.

Lite spännande att man kan hamna på:
    http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kommersiell-forfalskning-ska-stoppas_4597203.svd
när man klickar på
    http://www.svd.se/nyheter/utrikes/planer-mot-piratkopiering-offentliga_4597203.svd

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Slasher

På SvD står det att Karl Sigrid säger att hans åsikt är att Sverige bör avstå från avtalet och att det riskerar att internetleverantörerna censurerar internet. Känns ganska negativt mot ACTA tyckte jag. DN verkade skriva betydligt positivare.

De värsta tolkningarna som de flesta i bloggosfären pekar på tas dock inte upp varken av SvD eller DN.

2010-04-21 @ 18:42:41
Postat av: Jan-Olof Flink

Det spännande är att SvD har uppdaterat helt sedan jag skrev det här inlägget.Då var det en kommentar om ACTA's förträfflighet av Handelskommisionären Karel De Gucht och ett totalt avvisande av att ACTA skulle på något vi innebära ingrepp och inskränkningar o.s.v. Same old...Nu däremot är artikeln relativt OK och citerar Engström och Fjellner, och till och med nämner de icke offentliggjorda delarna. D.v.s de ändringsförslag från olika länder som ligger.Jag skall göra en notering i inlägget.Mvh/J-O

2010-04-21 @ 19:06:41
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0