Filmcensuren är död, länge leve mediecensuren

Det var väl för bra för att vara sant när det för ett tag sedan meddelades att filmcensuren i Sverige äntligen skulle läggas ner. Nu kommer motreaktionen, filmcensuren läggs ner, men istället skall en allmän mediecensur införas som även inkluderar film.

Fy fan!

Generell avlyssning av all trafik, filtrering/censur av internet och nu regelrätt censur. Men det är tydligen "löjligt" att likna åtgärderna som införs med det som Kina redan har. Bara för att det är exact samma funktionalitet i exact samma syfte så kan man inte jämföra det, då det ena sker i en diktatur och det andra i en demokrati som bara avskaffar demokratiska och mänskliga rättigheter för medborgarna för att kunna skydda dem bättre.

Det behövs ingen Censur, det behövs inga speciallagar för att skydda barnen mot internet, nätmobbing är inte värre än annan mobbing.

Skit är skit och snus är snus om än i gyllene dosor. Censur är Censur även om man låtsas som att det är för att "Skydda barnen". Barnen tål nog bra mycket mer än vad diverse moraltanter i riksdagen gör, däremot behöver de nog skyddas mot det storebrorsamhälle som byggs upp runt omkring dem.

Släpper vi igenom alla toklagar som är på gång kommer nästa generation att växa upp och tycka att det är helt normalt att det är övervakningskameror i varje hörn, att alla samtal avlyssnas, loggas och positionsbestäms, att nyhetsuppläsarna enbart läser upp på förhand godkända inslag som inte innehåller något som kan vara skadligt eller misstolkas negativt för regimen.

För att citera "Manic Street Preachers"
    And if you tolerate this, Then your children will be next
Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Mikael "MMN-o" Nordfeldth

Haha, jag älskar nya myndigheter med dubiösa syften!

2010-04-17 @ 11:31:21
URL: http://blog.mmn-o.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0